כריתת טחול- תוספת לשאלתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

08/10/2001 | 09:41 | מאת: זאב

בהמשך לשאלתי, יש לציין שאני עובד כנהג אוטובוס ובא במגע עם מאות אנשים מדי יום. האם אני חשוף יותר לזיהומים לאחר כריתת הטחול?

11/10/2001 | 07:01 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום זאב, כריתת טחול מורידה את יכולת הגוף להתמודד עם זיהום, המקצוע שלך גם הוא עלול לחשוף אותך לזיהום אקרעי, ולכם אנו נוהגים לרוב לתת בילדים טיפול מונע חיסוני אך לאדם מבוגר יש צורך רק בזהירות יתר ובכל מצב של זיהום או מחלת חום שבעבר לא התיחסת יש לטפל באופןרציני לעיתים לתת אנטיביוטיקה, כמו כן לחסן נגד שפעת. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה