בדיקת אולטראסאונדה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/08/2016 | 10:46 | מאת: סאמר

להלן ממצאי סריקת אולטרסאונד: הבדיקה בוצעה עקב חשש של הנבדק על גוש באספקטים מדיאליים של עצמות הבריח משני הצדדים. נסרק איזור של מפרקים סטרנוקלווייקולרים ואיזור של ידית עצם הבריח. כמו כן איזורים מעל ברכיים צו"צ. לא הודגם שום ממצא סונוגרפי חריג. ממצא הנמוש ע"י הנבדק שייך למפרק סטרנוקלוויקולרי אשר נראה שמור, ללא עדות להגברת זרימת דם באיזור. כמו כן, לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באיזורית מעל ברכיים. שאלה : לפי הבדיקה אין לראות גושים , הגושים מורגשים גם אופא משפחה הרגיש אותם האם להסתפק בבדיקה זו ? או לעשות סיטי או אמראי? האם יש מקום להמשך בירור מול כירורג מומחה ? אני קצת לחוץ מהעניין למרות שהבדיקה תקינה אבל מורגש הגוש מעל עצם הבריח אשמח להתייעצותך איך מתקדמים מפה או שהבירור שעשיתי מספיק תודה מראש

25/08/2016 | 12:21 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום סאמר רצוי גם בדיקת מיפוי עצמות

25/08/2016 | 13:23 | מאת: סאמר

דר עשיתי מיפוי עצמות לפני 3 חודשים הבדיקה הייתה תקינה האם אני צריך להתייעץ עם רופאא מומחה כלשהו ? או שאני סתם לחוץ , כירורג? בדיקה אחרת ? אגב כבר עשיתי 3 פעמים אולטראסאונד עח אותו איזור אשמח שתכוון אותי

מנהל פורום כירורגיה