בטן הריונית ובקע מפשעתי וטבורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/08/2016 | 10:24 | מאת: לאה

שלום רב, עשיתי בדיקת אולטרא סאונד רקמות רכות וגילו אצלי: -במפשעה ימנית בקע ברוחב 10 מ"מ עם תוכן אקוי בתוכו, -במפשעה שמאלית הודגם בקע ברוחב עד 8 מ"מ עם תוכן ביטני אקוי. -בבדיקה אצל רופא כירורג הוא בישר לי שיש לי גם בקע טבורי, כנראה מלידה. מכיוון שביוםיום יש לי בטן נפוחה מאוד והריונית, רציתי לשאול אם הבקעים יכולים לגרום לנפיחות הגדולה אצלי. בנוסף יש לי בדרך כלל כאבים בצד ימין או עמומים או שורפים. ובנוסף יש לי רגישות קיצונית לעמילנים בארבע שנים אחרונות: חיטה, אורז, תפוח אדמה. כל אלו גורמים לצרבות, כאבי בטן, חום, שעובר שלושה ימים אחרי אכילת עמילן. רופאת גסטרו איבחנה זאת כדלקת במעי. אני מתנזרת מכל אכילת עמילן. א. בתשובת בדיקת דימות כתוב "תוכן אקוי". מה זה "אקוי", והאם זה קשור לכאבים ולנפיחות בבטן?הנפיחות אגב גדלה מאוד בשנה האחרונה. ואני מרגישה שהבטן שלי כבדה. ב. האם ניתוח יפתור את הבעיה? ג. במידה וכן, איך אני יכולה להגיע לרופא כירורג מומחה שידע לנתח בצורה מקצועית? זהו החשש הגדול שלי. תודה רבה!

15/08/2016 | 09:25 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום לאה . לא . הנפיחות וההרגשה לא קשורים לבקעים .גם לאחר הניתוח הנפיחות תשאר -אלא באם תורידי משקל ןתעשי פעילות גופנית

מנהל פורום כירורגיה