דילמה לגבי ניתוח בקע טבורי...

דיון מתוך פורום  כירורגיה

06/08/2016 | 23:57 | מאת: מיכלי

היי, אני בת 38 אם לשניים ובתוכנית להכנס להריון פעם שלישית בשנה-שנתיים הקרובות. לאחרונה לאחר סדרת בדיקות שונות כולל אולטרה סאונד התגלה אצלי בקע טבורי ברוחב 3 מ"מ (הגילוי עקב דלקת שהייתה במקום וחלפה). הוא לא כואב לי, ואין סימנים חיצוניים של נפיחות. 1. אני בדילמה האם לבצע בכלל את הניתוח - מצד אחד זה זמן נח לי בחיים, לא בהריון כרגע ויש לי זמן נח לשיקום ... מצד שני אין איזו דחיפות כנראה במצב וכאמור לא כואב לי. שאלה 2 - אם ללכת על ניתוח האם עדיף במצב כזה ניתוח "רגיל" או באמצעות לפרוסקופיה? שאלה 3 - האם ההריון עצמו בהנחה שלא אבצע כעת את הניתוח, צפוי להרחיב את הבקע הזה?

07/08/2016 | 12:59 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום מיכלי . אכן דילמה ההריון יגדיל את הבקע . מאידך בקע קטן כזה אינו מחייב ניתוח . באם כן ממליץ על השיטה הפתוחה

07/08/2016 | 17:03 | מאת: מיכלי

מנהל פורום כירורגיה