כאבים לרוחב הבטן ומפשעות

דיון מתוך פורום  כירורגיה

23/07/2016 | 12:00 | מאת: רונית

שלום דוקטור, הבן שלי בן 29 נותח לפני שנה בבקע בצד שמאל. לא אובחן בהתחלה כבקע ספורטאים מה שהסתבר שכן לאור זה שהיו אחרי ניתוח כאבים המתמשכים עד היום. הכאבים היו לפני הניתוח בעיקר בצד שמאל ומעט בצד ימין. הוא נותח רק בשמאל למרות שהעיר על צד ימין. נכון להיום תשובת mri ואשמח לשמוע בעניין האם יש לבן נזק רציני? הוא התאמן קודם כמעט מקצועי..מכון כושר.כדורגל בקבוצה.. התשובה- םרטים קליניים: קרע באזור האפונורוזה ידועה מבדיקה קודמת ממצאים: בדומה לבדיקה הקודמת נראית הדקקות של האפונורוזה המשותפת של השרירים האדוקטוריים ושרירי הרטוס אבדומיניס עם נוזל באזור אחז הפונורוזה כמתאים לקרע חלקי משמאל. קרע קטן גם מימין. המצאים ללא שינוי מבדיקה קודמת. בצקת וחסר סדירות בהיקף הסימפיזיס פוביס כמתאימה לאוסטיאיטיס פוביס גם כן ללא שינוי. אין רואים פגיעה בשרירים האדוקטוריים עצמם או בשרירי הרקטוס אבדומיניס. נוזל מוגבר במידה קלה בשני מפרקי הירכיים. ללא ממצא חריג בראשי הפמור. טנדינוזיס קל באזור גידי ה hamstrings מימין. לסכום: קרע באזור אחז הפונורוזה המשותפת משמאל ובמידה קלה בימין. אוסטיאיס פוביס. שאלה- מה ניתן לעשות? האם קיים נזק משמעותי נצחי? מה מבינים האם יש דלקת/קרעים? לבן יש כאבים. ואינו מבצע ספורט ומרגיע רע עם הכל. תודה האם המודאגת, לא יודעת איך לעזור לבן.

24/07/2016 | 11:58 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום רונית הנזק אינו נצחי . לגבי הטיפול רצוי להתיעץ עם רופא ספורט

מנהל פורום כירורגיה