פאוכרומוציטומה - EXTRA ADRENAL (נוירופיברומטוזיס)

דיון מתוך פורום  כירורגיה

21/07/2016 | 11:29 | מאת: רן

שלום ד"ר לפני כשבועיים עברתי ניתוח דחוף - להוצאת כיס מרה עקב אבנים ודלקת חריפה. בזמן הניתוח נצפו אצלי ל"ד גבוהים שנמדדו אינטרה אופרטיבית, לפני ניתוח בבדיקת CT אינו מראה פתוגיה באנדרנל, ואמרו לי שיתכן כי מקור הוא EXTRA ADRENAL. והמשך הבירור הוא בקופת חולים. אני הבנתי שפאוכרומוציטומה הוא גידול שפירי על האדרנל (יותרת הכליה), ואני יודע איפה נמצא האדרנל... אבל איני יודע מהו EXTRA ADRENAL שאלתי היא כזאת : מה זה EXTRA ADRENAL? איפה הוא נמצא ? ולמה בבדיקת CT לא ראו אותו? ברקע יש לי נוירופיברומטוזיס (אם זה מתקשר האחד לשני) אשמח לקבל תשובה לשאלותי המון תודה מראש וסופש מהנה!

21/07/2016 | 13:45 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום ר ן . פאוכרומוציטומה - גידול המפריש הורמונים שאחד מהם גורם לעלית לד . בדכ מקומו באדרנל . לעיתים [ נדירות יש מקומות אחרים בגוף הגורמים להפרשת יתר של האדרנלין . יש צורך קודם לבדוק באם אכן יש הפרשת יתר ובאם כן לנסות לאתר את הגורם

מנהל פורום כירורגיה