סונר שד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/06/2016 | 16:09 | מאת: חן

תודה על תשובתך. בהמשך להודעה הקודמת שאמרת שההתרחבות נובעת מההנקה ואין סיבה לדאגה רציתי לשאול האם ההפרשה הדמית שהייתה לי מיד לאחר לידה קשורה להרחבה או שההרחבה קשורה רק להנקה. מדובר על ההודעה הזאת : "שלום ד"ר. בת 27. בריאה. 3 חודשים אחרי לידה ראשונה בניתוח קיסרי. בוצע u.s יומיים לאחר הלידה עקב הפרשה מהפטמה לאחר לידה. הסונר יצא תקין עם דרגה birads 1 .כמו כן ציטולוגיה תקינה. התבקשתי לחזור על הסונר לאחר 3 חודשים. ביצעתי וכתוב שלא נמצאו גושים ולא בלוטות מוגדלות וכתוב שהודגמה הרחבה דוקטאלית מאחורי הפטמה ( בשני השדיים) ובסוף כתוב birads 2 האם ההרחבה קשורה לצינורות החלב ונובעת מהעובדה שאני מניקה?(הנקה חלקית) והאם המספר 2 קשור גם לזה? כי בסונר הראשון זה היה דרגה 1 ולא היה כתוב שום דבר על הרחבה. אך שם עדיין לא הנקתי. אני משערת הגיונית אודה לחוות דעתך. לחוצה."

20/06/2016 | 16:10 | מאת: חן

אני מרגישה שאני יותר מדי לחוצה לחינם.

21/06/2016 | 09:08 | מאת: חן

כמו כן ממה תיתכן הפרשה דמית לאחר לידה שנעלמה לאחר מס ימים. ציטולוגיה לא הראתה תאים חשודים.

22/06/2016 | 12:08 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום חן ההרחבה קשורה להנקה וליצירת חלב . ההפרשה הדמית לא קשורה ובאם תחזור יש צורך לבדוק שוב

מנהל פורום כירורגיה