בקע בלתי ישיר מימין וכאבים חזקים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

05/06/2016 | 15:08 | מאת: עירית

שלום רב, הבת שלי חיילת שסיימה טירונות קרבית (07) לפני כחודשיים החלו כאבי בטן פיתאומיים בבטן ימנית תחתונה, נשלל דלקת תוספתן ונשללה בעיה גניקולוגית. הכאב חד לכיוון המשפעה וכל מאמץ מגביר את הכאב. בבדיקת אולטראסאונד מפשעות אובחן בקע בלתי ישיר קטן, מכיל שומן אומנטלי. כמו כן נצפו מספר קשרי לימפה שמגיעים בציר האורך 21 מ"מ בעלי מראה סונוגרפי תקין. מה פירוש האבחנה? מה מרמזים קישרי הלימפה? מה הטיפול באבחנה כזו?

06/06/2016 | 08:53 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום עירית. בקע בלתי ישיר - הרניה - קילה - הטיפול ניתוח . נושא הבלוטות לא רלונטי . רצוי שתפנה למרפאה כירורגית לבדיקה וטיפול

מנהל פורום כירורגיה