תוצאות מטרידות באולטרסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

05/06/2016 | 17:44 | מאת: שולה

שלום הופניתי על ידי רופא כירורג לאחר שהרגשתי משהו מוזר באיזור התבור, לבדיקת אולטרסאונד. הרופא חשד בבקע תבורי. אלה תוצאות הבדיקה: באזור הטבור הודגם גוש סולידי בלתי אחיד לא ווסקולרי כ *0.2 8.0 ס"מ שאינו מגיב לוואלסאלבה הכירורג אמר שלדעתו עדיין מדובר בבקע אך להגיע אליו להתייעצות. יכול להיות שהממצאים מעידים על בקע? בעיני הלא מקצועיות זה נראה כמו חשד לגידול. לא?

06/06/2016 | 08:54 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום שולה מתאים יותר לבקע -איך שלא יהייה רצוי ניתוח

06/06/2016 | 09:27 | מאת: שולה

תודה רבה על התשובה המרגיעה. האם הבקע מופיעים גושים פנימיים כאלה?

08/06/2016 | 00:53 | מאת: שולה

שלום הייתי בבדיקת אולטרסאונד חוזרת לבקשת הכירורג ואלה תוצאות הבדיקה: בטבור הודגם ממצא בחלקו נוזלי ובחלקו אקוגני תת עורי בגודל 12*7*22 מ"מ , גבולותיו סדירים, אווסקולרי, לא גדל בזמן מבחן מאמץ . אין עדות לבקע טבורי טיב הממצא אינו ברור, ייתכן ומדובר בתהליך דלקתי אשמח לתובנות, האם עלי לעשות סיטי? האם זה נשמע כמו גידול? אני שנתיים אחרי לידה אם זה רלוונטי לממצא הזה יש לציין שיש לי באזור כאבים בזמן מגע עמוק תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה