רגישות בבטן לאחר ניתוח בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/05/2016 | 23:06 | מאת: שון

שלום, אני חייל בן 20. בחודש ינואר עברתי ניתוח לתיקון בקע בתד שמאל של המפשעה. כבר החלמתי ממזמן מהניתוח, חזרתי להתאמן בחדר כושר ואני לא חש בכאב, למעט תרגיל ספציפי אחד. זמן מה לאחר ההחלמה הבחנתי במין רגישות בבטן, משמאל לטבור. זה כאב שטחי. כואב רק במגע או כאשר אני שוכב על הבטן. במהלך היום אני לא מרגיש את זה בכלל. האם יש קשר בין הניתוח לרגישות הזאת? משהו עצבי אולי? רופא מילואים בדק אותי מישש את האיזור כדי לראות שאין לי בקע טבורי.

22/05/2016 | 08:09 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום שון קרוב לודאי שאין קשר . רצוי להמשך הברור בדיקת אולטראסאונד לאזור

26/05/2016 | 13:04 | מאת: שון

הייתי אצל רופאת היחידה והיא אמרה לי שכנראב מדובר ב"הידבקויות מעיים" כתוצאה מהניתוח. זה נשמע לי קצת מוזר כי זה לא באותו האיזור של הניתוח (מפשעה), זה יותר ליד הטבור/בטן אמצעית. היא שלחה אותי לוועדה רפואית כדי לשקול הורדת פרופיל (הייתי צריך לעשות מזמן, פשוט שכחתי) ונתנה לי אופטלגין. יש לציין שהכאב לא מפריע לי בשגרת היומיום. הכאב הוא יחסית חלש ומופיע רק אם אני עושה תנועות חדות עם הבטן/נוגע/שוכב על הבטן. וגם לא תמיד. אם אכן מדובר בהדיבקות, זה מצב שיכול להשתפר עם הזמן? פעילות גופנית ועבודה על שרירי הליבה יכולים לעזור? כדאי בכל זאת לדרוש בדיקת אולטרסאונד? תודה, שון.

מנהל פורום כירורגיה