האם מדובר בבקע? יש צורך בטיפול/מעקב?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/05/2016 | 21:34 | מאת: משה

שלום רב, שאלתי בקשר לאימי בת 81, במסגרת בירור בצקות ברגליים(במשך חצי שנה עלתה כ-6 ק"ג והכל ברגליים) בוצע CT בטן ואגן וכן US מכוון למפשעות, שהדגים הגדלת בלוטות לימפה במיפשעות שהרטגנולוג התרשם שאין בלוטות מתאימות לדגימה. לציין כי במיפשעה הימנית תהליך צ'יסטי במימדים של 3.3 על 1.4 ס"מ ונראה מתקשר לפריטונאום דרך התעלה האינגווינלית, ככל הנראה מדובר בצ'יסטה בתעלה ע"ש נוק, לקורלציה קלינית ושקילת המשך טיפול לפי הצורך, לכן הרופא הפנה אותה לרופא כירורג: שאלותיי: 1.האם מדובר בבקע(שבר, קילה) כמו שיש לגבר? והאם יש צורך בטיפול במצב זה? 2.והשאלה החשובה האם מצב זה מסביר את הנפיחות ברגליים?(יש לציין בדיקת כלי דם ברגליים-תקין) תודה רבה.

22/05/2016 | 08:06 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום משה . לא זאת הסיבה לנפיחות ברגליים . את הציסטה אין צורך לנתח אבל יש צורך להיות במעקב

מנהל פורום כירורגיה