שברים בסרעפת - אפשרות ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/04/2016 | 22:13 | מאת: eav-12

אני בן 73.5 ש' סובל ממחלות רבות , לפני יותר מ-9 ש' בצילום סי טי התגלה סרטן בראש הלבלב ועברתי ניתוח ע"ש ווהיפל ללא צורך בכימותרפיה או הקרנות .עקב הניתוח סבלתי במשך כחצי שנה בזיהום בקו החתך ונותרתי עם נזק לדופן הבטן ושבר בסרעפת מצד ימין . ידוע לי מזה שנים רבות על שבר נוסף בסרעפת . לפני כ- 10 חודשים התחלתי לסבול מכאבים קשים מאד ברום הבטן אשר הזנחתי עד שהתחלתי לסבול מבחילות , ריפלוקס והקאות מרובות . בצילום סי טי במיון נמצאה התעבות טבעתית הלוחצת על גדם המעי הדק בחיבור לגדם הקיבה , ואני במהלך בירורים גסטרולוגיים .עברתי למזון מרוסק . בנוסף נמצא סמוך להתעבות שבר בסרעפת .אולי אני מקדים את המאוחר אבל אני מתחיל לברר בק"ע אפשרות לתיקון שברי הסרעפת לאחר ( או אולי אפילו תוך כדי ) ניתוח הסרת ההתעבות אשר נראה שאעבור .אציין שמזה שנים רבות אני מתעמל כולל בשני חוגי התעמלות בישיבה , שאותם עזבתי עקב חשש שלי לנזק לסרעפת הפגועה .אשמח אם אקבל חוות דעת מקדימה אם נעשים בארץ ניתוחי איחוי שבר בסרעפת , אם ניתן לאחות 3 שברים בניתוח אחד , ואם ניתן באותו ניתוח גם לאחות את הבקע השומני בדופן הבטן . ארצה לדעת באיזה בתי"ח ומי הרופאים המתמחים בניתוח כזה .תודה מראש

01/05/2016 | 08:37 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום לך אכן שאלה . התשובה יכולה להיות רק תוך כדי ניתוח . רצוי שאת הניתוח תעבור בו עברת את הניתוח הקודם

02/05/2016 | 08:27 | מאת: eav-12

תודה עבור המענה המהיר .אבל ציפיתי לסימן קריאה ולא לסימן שאלה .שאלתי מספר שאלות ולא נעניתי .איני מתכוון לעלות על שולחן הניתוחים לפני שיהיו לי כל התשובות .בנוסף , הניתוח בוצע בבי"ח מאיר ע"י פרופ' אהוד קליין שפרש לגמלאות לפני כ-8 שנים ,ובינתיים עברתי לצפון הארץ ,הזדקנתי ונעשיתי קשה תנועה .שלום - eav-12

מנהל פורום כירורגיה