טחול: אינו מוגדל, בחלק אמצעי תהליך היפואקואי 1.5 ס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/04/2016 | 21:47 | מאת: עודד

בבדיקת אולטראסאונד בטן שגרתית מלפני חצי שנה התקבלו הממצאים הבאים טחול: אינו מוגדל, בחלק אמצעי תהליך היפואקואי 1.5 ס"מ ווסקולרי בפתיחת דופלר צבע טיבו אינו ברור - בשער הטחול טחולון 0.8 ס"מ . בבדיקת מעקב מהשבוע האחרון ( לאחר חצי שנה ) - אותם ממצאים ללא שינוי . בדיקת CT בטן שביצעתי בין לבין נראה הטחולון אבל ממצא היפואקואי לא נראה . שאלתי הינה אין יתכן שהממצא ההיפואקואי לא נראה ב- CT ובאולטראסאונד רואים בבירור ? המלצות לגבי בדיקות נוספות ? מה ההתמחות המתאימה להמשך טיפול - הומוטולוג ?כירוג ? פנימאי ? תודה רבה

21/04/2016 | 10:49 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום עודד מעקב שגרתי בלבד - ביקורת הדמיה בעוד 6 חודשים - לא משנה מי שולח .

מנהל פורום כירורגיה