פעילות ספורטיבית לאחר ניתוח תוספתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/04/2016 | 14:22 | מאת: גיל

שלום רב, בן 47, לפני כשבועיים עברתי ניתוח להסרת תוספתן בשיטה לפרוסקופית. לפני הניתוח התאמנתי כשלש פעמים בשבוע באופן קבוע. מבירור שערכתי עולה כי קימים פערים גדולים בהמלצות החזרה לפעילות, החל מלאחר שבועיים ועד למנוחה של שלשה חודשים. אבקש את המלצתך בדגש על שכיבות סמיכה, מקבילים, כפיפןת בטן, מתח ומשקולות. בנוסף, האם יש מגבלות בנושא ריצה שחיה וחשיפה לשמש? הייתי מאושפז 4 ימים ואבדתי 4 ק"ג(מסת שריר) כיום עליתי במשקל מעט אך כיצד ניתן לשמור על מסת השריר במידה ולא מתאמנים שלשה חודשים? תודה מראש על תשובתך.

21/04/2016 | 10:47 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום גיל כפי שציינת ההמלצות מגוונות בכל אופן איזה המלצה שלא תקח ההתחלה בהדרגתיות. תתחיל היום בהליכה בלבד .

מנהל פורום כירורגיה