פצע נרחב לאחר תפרים שנפתחו

דיון מתוך פורום  כירורגיה

24/09/2015 | 04:52 | מאת: אבנר

שלום רב לפני כשבועיים וחצי עברתי ניתוח לפתיחה של מספר תעלות - פיסטולות - בישבן במסגרת אבחנה של הידודניטיס סופרטובה חמורה. לאחר הניתוח נותרו 3 אזורים תפורים במספר רב של תפרים. לאחר מספר ימים נפתחו שניים מהמקומות התפורים והשאירו רקמה חשופה הממשיכה להפריש. את שאר התפרים הוציאו לי לפני 4 ימים. המצב כרגע הוא של שני פצעים שטחיים אבל נרחבים - הגדול בערך 6X5 ס"מ והשני מעט קטן יותר. שניהם מפרישים די הרבה - נוזל מוגלתי ו/או שקוף לעיתים. צבע הפצע והבשר תחתיו ורוד/אדום. בביקורת אצל המנתח הוא אמר שהמצב בסדר גמור ושאני צריך להתאזר בסבלנות למשך כ4 שבועות נוספים עד להחלמה ושחוץ משטיפות מרובות במים פושרים וסבון לא לעשות כלום. בעשרת הימים הראשונים קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג טטראציקלין וגם אותה אין לצורך להמשיך לדבריו. אני מוטרד מאוד מהיקף הפצע ולא הצלחתי להבין כיצד תתרחש החלמה בהיקף כזה - האם העור יתחיל לצמוח מחדש ויסגור את הפצעים ללא תפירה מחדש? האם להמתין או לעשות משהו לזירוז ההחלמה? בנוסף, אני ממשיך לסבול מכאבים חדים בפצע ובימים האחרונים גם מתחושת גירוד בכל אזור הפצעים - כמובן שאיני יכול לגרד שם... בתודה מראש אבנר

24/09/2015 | 06:58 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום אבנר . אכן התשובה היא סבלנות .לא 4 שבועות אלא 8 . האזורים יסגרו

מנהל פורום כירורגיה