פענוח של בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

21/09/2015 | 19:22 | מאת: שלומי

שלום רב לפני שבעה שבועות קבלתי 2 זריקות וולטרן בשל דלקת בגיד הפיקה .הייתי מס ימים לפני טיסה והייתי זקוק להקלה מידיית . לאחר הזריקה השניה שניתנה לי במוקד אחיות התברר שהאחות הזריקה במקום שאסור וכתוצאה מכך התפתחה נפיחות מעל ישבן שמאל באיזור המותן מלווה בכאב חזק ושינוי תחושתי ונוקשות של המותן, ישבן והגב התחתון , רגישות חזקה במגע ודלקתיות , במישוש ניתן לחוש גוש קשה בשריר שלא עובר מאז ומציק מאוד בישיבה והליכה ובכל פעולה שמפעילה את השריר עליו ממוקם הגוש . מיותר ציין כמה אני מודאג,סובל וחושש שמדובר פה בנזק לצמיתות , אודה לך מאוד על התייחסות לממצא הבא : להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד: לאזור ממצא נמוש בעכוז משמאל 2.2 ס"מ, ללא זרימה בתוכו בדופלר, X0.5 הודגם מבנה שומני מוגדר היטב בגודל ללא מחיצות גסות או הסתיידויות בתוכו, המבנה ממוקם אינטרא מוסקולרי, לכן דרוש המשך בירור ע"י MRI ובדיקה פטו-היסטולוגית לפי צורך. האם יש סיכוי שהשומן יספג מעצמו ללא התערבות כירורגית תודה מראש שלומי

24/09/2015 | 06:56 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום שלומי לא ברור מה טיבו של הגוש . ובאם הוא קשור לחומר שהוזרק - יש צורך אכן בהמשך ברור

24/09/2015 | 10:41 | מאת: שלומי

תודה רבה על המענה המהיר , ברשותך יש לי עוד שתי שאלות ? 1. איזה אור יכולה לשפוך בדיקת MRI על טיבו של הגוש ? 2.על מה מעיד הנתון של חוסר זרימה בתוך הגוש ? כרגע כבר כמעט 8 שבועות אחרי הזריקה אני לא יכול לעסות את הגוש או למרוח עליו משחות כי כל נגיעה בו גורמת לכאב לנסוק ולתסמינים להחמיר , רופא המשפחה לא רשם לי שום כדור נוגד דלקת למרות שאני בהחלט חש שהמקום "בוער" הבנתי שהדלקת היא תהליך הריפוי של הגוף ושחומרים נוגדי דלקת יכולים לפגוע באיכות הריפוי אבל מצד שני אני ממש סובל ובנתיים לא קבלתי שום טפול להקלת התסמינים, מתוך נסיונך מה ממליץ להקלת הכאב למעט קרח וקומפרסים חמים תודה מראש שלומי

מנהל פורום כירורגיה