הסננת שומן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/09/2015 | 17:11 | מאת: מיטל

שלום, בת 32, בריאה. 9 חודשים אחרי לידה קיסרית, מהלך ניתוחי תקין. מאז הניתוח יש לי כל הזמן כאבים בבטן התחתונה, באיזור הצלקת, חזקים יותר בשעות הבוקר. אולטרסאונד בטן, בירור גינקולוגי, כירורגי, אורולוגי - תקינים. הערכת הרופאים - אלה כאבים של הדבקויות לאחר הניתוח. בשבועיים האחרונים כאבים חזקים יותר באותו איזור. בסי.טי. בטן - ממצא אנסדנטלי - הסננת שומן קלה באומנטום בבטן שמאלית עליונה ובשורש המזנטריום. מהו בעצם הממצא? האם זה מסוכן? האם זהו המקור לכאבים, שמתרכזים דווקא בבטן התחתונה, באיזור הצלקת? מהי המלצתך להמשך הברור?

06/09/2015 | 08:25 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום מיטל . הסננת השומן אינה גורמת לכאבים . רצויה בדיקת סונר לרקמות רכות באזור הצלקת הניתוחית

מנהל פורום כירורגיה