חסימת מעיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

31/08/2015 | 08:40 | מאת: נ.

שלום בעברי מספר מקרים של חסימות מעיים חלקיות, כנראה בגלל הדבקויות במעי הדק, שטופלו באופן שמרני. היו גם מספר תת חסימות. כמה מהר צריך לקבל טיפול מרגע שיש תסמינים של חסימה (כאבי גזים והתחלה של בחילות ) ועד שמגיעים למצב מסכן חיים? האם הכנסת זונדה מאפשרת יותר זמן עד לפינוי לבי"ח? תודה

31/08/2015 | 09:48 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום לך . החסימה כשלעצמה לא מסכנת אל המעי שסובל מהתרחבות ונפיחות ועקב כך לאספקת דם לקויה והתנקבות לכן לא רצוי להמתין הרבה . הכנסת זונדה אמצעי מצוין בשלב הראשון

01/09/2015 | 10:39 | מאת: נ.

האם מומלץ לכל מי שיכול לקבל חסימת מעיים בגלל ניתוח בעבר להמנע מלשהות באזור שיכול לקחת זמן (נניח בסביבות 10-12 שעות) עד שיוכל לקבל טיפול רפואי במידה ויהיה לו מקרה של חסימה באותו זמן? אני תוהה לגבי האפשרות שלי לצאת לטיול באזור מעט מרוחק לאור העובדה שהיו לי מספר ארועי חסימה חלקית ותת חסימות בעבר (סטטיסטית זה יוצא סיכון נמוך כ 10 מקרים ב 20 שנה כשלפני 4 שנים היו לי 4 מקרים בשנה אחת)

מנהל פורום כירורגיה