הידרדנטיס ספורטיבה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/07/2015 | 15:56 | מאת: לי

שלום שמי לי בת 22, אני סובלת מהמחלה הזאת כבר מספר שנים. הפצעים אמנם מופיעים לי רק באזור המפשעה אך הכמות כאילו היו בכל הגוף. משקלי תקין ואני שומרת על הגיינה יומית ואף עושה ספורט. בעבר נותחתי 3 פעמים כירוגי בפילונידל סינוס (לא יודעת אם קיים קשר ישיר) אני לא סובלת מפצעים אחרים בפנים כמו אקנה . הפצעים נעלמים וחוזרים כל שבועיים בערך גדולים וקטנים על המפשעה ומסביב מציקים אדומים מוגלה דם כבר נמאס וקשה וכל הצלקות האזור נראה כאילו עבר קרבות. ניסיתי כל רופא עור מומחה שקיים בארץ למעשה לאף אחד אין פיתרון מושלם. רוקוטאן לא עוזר משחות וכדורים אנטיביוטים כלום.. ניתוח כירוגי אני לא מבינה איך אפשר לעשות כי הריי אצלי לפחות זה לא מקומי שחוזר באותו מקום אלא זה כל פעם במקום אחר.. אז מנתחים את כל האזורים זה לא יקח כמה שנים? לפני מספר חודשים דיברתי עם אישה בת 42 הסובלת מאותם תסימנים והיא אמרה לי להפסיק חלב כל מוצרי חלב באשר הם (היא גילתה לאחרונה שחלב זה מה שגורם לה ל"מחלה" והפסיקה ונעלם לה למספר שנים).. אמרתי אני חלב? כן כן אני לא טבעונית אני אוכלת בשר וזה נשמע לי דיי הזוי בכלל ובכל זאת ניסיתי.. במשך 5 חודשים אכלתי דברים ללא מוצרי חלב שתיתי חלב סויה וניסיתי גבינות סויה למינהן. וכך הפצעים נעלמו. המקום חלק ונקי רק צלקות מהעבר נשארו. בממשך יותר מ4 חודשים הרגשתי מאושרת אך לאחרונה הפצעים חזרו מבלי שנגעתי במוצרי חלב.. אני תוהה האם יש קשר ישיר או שסתם היה לי מזל 5 חודשים?.. עזרה תתקבל בברכה. מיואשת מהמצב הנורא. מדוע אין פיתרון לדבר הנורא הזה? האם גם בח"ול אף אחד לא יכול לעזור? אני מוכנה לעשות הכל ולטוס רק שיגמר הסיוט הזה.

23/07/2015 | 09:47 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום לי אכן בעיה . אין פתרון אחד שמתאים לכולם ולאורך זמן . אפשרות נוספת לטיפול היא נטילת גלולות נגד הריון [ ואם את נוטלת או להפסיק או להחליף ]

מנהל פורום כירורגיה