תיקון בקע -POVH

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/05/2015 | 18:53 | מאת: ישראל

בשנת 2009 עברתי מעקף קיבה(ניתוח פתוח)ובמהלך השנים החלו כאבים בצלקת הניתוחית והייתי שומע את קולות מעבר המזון והשתייה. התייעצתי עם המנתח אשר המליץ על ביצוע תיקון לבקע עם רשת והוסיף כי למרות שעברתי ניתוח פתוח ניתן לבצע את הניתוח בשיטה הלפרוסקופית. אבקש להציג 2 שאלות א.האם ניתן לבצע את התיקון של הבקע בשיטה הלפרוסקופית לאור הרקע. ב.האם ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה אזורית וזאת משום שאני מתעורר קשה מהרדמה כללית ובניתוח האחרון דובר על העברה לט.נ. למס' ימים. תודה וחג שמח.

25/05/2015 | 09:37 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

לום ישראל בהרדמה אזורית מאוד קשה לעשות הניתוח . לגבי השיטה עם לפרוסקופ - במידה ואין הדבקויות באזור אזי השיטה טובה מאוד

מנהל פורום כירורגיה