פילונידאלי סינוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/05/2015 | 08:27 | מאת: גיא

שלום, בן 27 מזה כמה חודשים סובל כל כמה זמן מכאבים בעצם הזנב וחש בבלוטה קטנה. לאחר התיעצות עם רופא כירוג כתב לי הפניה לכירוג בבית חולים ורשם לישקול ניתוח פרופילקטי עקב ניתוח הלב שעברתי. בנוסף בוצע us ונימצא תהליך היפואקואי במידות 14*3.5 מ"מ. מהו ניתוח פרופילקטי? והאם מנתחים גם אם כרגע האזור לא דלקתי ? והאם יש משמעות לגודל שנימצא בus ?

21/05/2015 | 09:11 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

לום גיא הכוונה לניתוח מניעתי שלא יתפתח אבצס באזור אין משמעות לגודל בסונר .

מנהל פורום כירורגיה