מספר שאלות ברשותכם

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/05/2015 | 18:00 | מאת: מבולבלת

שלום, בעקבות סיבוך של ניתוח כריתת כיס מרה נאלצתי לעבור ניתוח בפתיחת בטן, לצורך הכנסת סטנט, לסתימת דליפה של מיצי מרה מצינור מרה שנפגע בעת הניתוח המקורי (לא הצליחו להכניס את הסטנט בecrp). בעקבות ניתוח זה אושפזתי בטיפול נמרץ (הייתי מונשמת ומורדמת במשך כשלושה שבועו עם דלקת בלבלב, דלקת ריאות ועוד "מטעמים"). היום אני ארבעה חודשים אחרי. אחרי החלמה ממושכת חזרתי לשגרת חיי אך מספר דברים מטרידים אותי: 1. צלקת הניתוח נמצאת לרוחב כל הבטן העליונה מתחת לקו השדיים. קו הצלקת תפוח והעור מתוח כשהתחושה היא של בטן בחודש תשיעי. בביקור אצל המנתח היום הוא אמר שמדובר בבקע. שעקב מצבי דאז, לא ניתן היה לשים רשת מתוחה מאד ולכן שמו רשת רפויה. כיוון שכך לדבריו תיקון המצב ניתן רק בניתוח להחלפת הרשת, רק בחלוף כשנה ממועד הניתוח ושעד אז עלי להיות עם חגורת בטן כדי לא להחמיר את המצב. אני לא כ"כ מצליחה להבין מהו בקע, מה תרומתה של החגורה והאם ישנן דרכים לא כירורגיות (אני בפאניקה מהמחשבה על עוד ניתוח). 2. אני חווה קשיי נשימה מאז החלמתי ולא ברור לי האם יש קשר בין הניתוח לכך - אם מדובר במשהו חולף שעד שהגוף יחלים לגמרי או שגם זו "מתנה" שקיבלתי. 3. הרופא אמר לי עוד בביה"ח שבשלב ראשון יהיה עלי להקפיד על דיאטה דלת שומן אבל בכל הנוגע לאלכוהול, בגלל הלבלב, אסור יהיה לי לשתות כל חיי - אפילו לא כוסית. אני לא מצליחה להבין ממנו מדוע. האם תוכל להסביר זאת במספר מילים? תודה על המענה ועל הסבלנות

21/05/2015 | 08:59 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום לך ברור שלא רק את מבולבלת . מבחינת הבקע בצלקת ניתוחית - חולשה של השרירים ו או החיבור ביניהם גורם לנפיחות באזור - הטיפול הוא ניתוח אך ההצלחה היא לא מאה אחוז . בננתיים עד שתתחזקי בכדי למנוע כאבים והגדלת הבקע אפשר לחגור חגורת בטן שמקלה . בנושא הנשימה - לאחר 3 שבועות של הנשמה יש פגיעה בתפקוד הראתי - רצוי שתבדקי במרפאת ראות [ תפקודי נשימה ] ובהתאם לתוצאות או טיפול או פיזיוטרפיה נשימתית . בנושא הלבלב - בהמשך לביקורות תעשי גם בדיקות סוכר וסונר ללבלב . יש להניח שהיתה דלקת בלבלב והוא אינו מתפקד כעת במאה אחוז . בהמשך הזמן בם לא תהייה בעיה בלבלב תוכלי לחזור לדייטה רגילה

21/05/2015 | 09:06 | מאת: אותה אחת (-:

מנהל פורום כירורגיה