בקע דו צדדי גדול שנוצר לפני שנים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/04/2015 | 13:50 | מאת: שי

שלום אני כבן 40 לאחרונה הרגשתי כאבים , או מעין דקירותבצד ימין באזור המפשעה. כרקע אציין כי הנני סובל מטחורים מספר שנים והומלץ לי על ניתוח, בעיית לחצים בפי הטבעת וכל אזור המעיים קצת רגיש. ממש במקביל לבעיית הבקע התגלה אצלי גם חיידק הליקובקטר שהושמד לפי בדיקת הצואה. עקב הנ"ל לא הייתי בטוח מה בדיוק הולך שם באזור , אך מכיוון שהיו לי מעין דקירות בזמן פעילות ספורטיבית של כדורסל וחד כושר ( בעצימות נמוכה), פניית לכירורג בקופח. לתדהמתי בבדיקה ידנית במקום נאמר לי כי יש לי בקע (ענק בצי ימין),בשני הצדדים שיורד לאחרים וזה מצוי כבר שנים. יש לי מספר שאלות- 1. כיצד זה יתכן שהבקעים הללו,ו כבר שנים, עד כה שחקתי כדורסל בתדירות גבוהה ולאחרונה חד"כ ולא הורגש כלום. 2. הרופא לא התייחס כ"כ , עד להחלטה מה לעשות מה אני יכול לעשות בפעילות ספורטיבית, האם המגבלה היא כאבים או משהו אחר. 3. האם כן ניתן לה שאיר כגע את המצב עם הסבל וכו שכרוך בכך ולא לנתח. אודה על תשובה מירה כי אני מאוד בלחץ.

26/04/2015 | 08:24 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום שי אין כל אלטרנטיבה אחרת - הטיפול ניתוח. עד הניתוח עשה כל שאתה יכול

מנהל פורום כירורגיה