שאלה לגבי ניתוח בקע

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/04/2015 | 00:10 | מאת: חגי

אני גבר בן 52 עד לפני שנתיים בריא בדר"כ. בדצמבר 2012 גילו לי גידול בכליה הימנית. עברתי ניתוח להוצאת הכליה הימנית. הגידול היה מסוג renal cell carchinoma מאז ברוך השם אני בריא. בספטמבר 2014 ,שנה ו 9 חודשים אחרי הניתוח,הופיע בליטה באזור הניתוח. בבדיקה פיזית נאמר לי שזה הרניה. הבקע לא מגביל או מפריע: מיחושים קלים ביותר מידי פעם. עשיתי אולטראה סאונד ב 9/14 וממצאיו שזו רק התרופפות שרירים בדופן הבטן. כיוון שאני נמצא בתוכנית מעקב אחרי מצבי עקב הסרטן שהיה עשיתי ב 2/15 בדיקת סי.טי. בתוצאות הסי.טי. נרשם כי יש בקע ע,ש שפיגיליאן עם לולאת מעי. פניתי לייעוץ כירורגי. נאמר לי כי מקובל/צריך לנתח למרות שהבקע לא גורם לכאב כי יש סכנת התפתחות מצב חירום פתאומי בשם לולאת מעי. אני תוהה האם לקבל ההמלצה לעשות ניתוח: שאלותי : איך אדע האם באמת יש בקע והאם יש לולאת מעי ? פיענוחי האולטרה סאונד והסי.טי. סותרים. אם כבר יש לולאת מעי למה לא צריך ניתוח בהול ולמה אני לא מרגיש את זה ? אם כן, האם רצוי לעשות ניתוח ? אם לא דחוף, האם רצוי לעשות מיד או שניתן לחכות ? מה ההסתברות שהענין יתדרדר בפתאומיות ויגיע למצב חרום ? האם אחרי הניתוח יהיו מגבלות בסחיבת חפצים. אני לא שואל על החודשיים הראשונים אלא בכלל

19/04/2015 | 12:26 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום חגי יש בקע הטיפול - ניתוח , את העיתוי תתאם עם הרופא המנתח לא דחוף היום אבל לא כדאי לדחות יותר מידי

מנהל פורום כירורגיה