מודאג

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/03/2015 | 18:37 | מאת: מודאג

שלום פרופ ! שמי משה, אני בחור בן 30 בריא באופן כללי. אני 3 שנים לוקח תרופות באופן קבוע להתקרחות-פרופסיה ונגד חרדה-OCD. פניתי לפני כשבוע וחצי לרופאת משפחה מכיוון שכל הזמן שאני מצמיד את ידי לבתי שחי מ2 הצצדים משהו מציק לי. היא הפנתה אותי לUS צוואר שיצא תקין ולרנטגן ריאות חזה דו צדדי שגם יצא תקין. כמו כן היא הפנתה אותי לבדיקות דם שלמעט חריגה מזערית בלימפוציטים (3 זה המקסימלי ואצלי יצא 3.26) ובמונוציטים (0.77 זה המקסימלי ואצלי יצא 0.86). באופן כללי הבדיקות תקינות כולל שקיעת דם וספירת דם. הפחד שלי זה מהתוצאות של הצוואר: "באיזור בית השחי משני הצדדים הודגמה קבוצה של בלוטות לימפה עד בגודל 1.5*3.2 ס"מ בצד ימין ועד בגודל 1.4*3.1 ס"מ בצד שמאל. הבלוטות היפראקוגניות, לא ווסקורליות." ואז בסוף רשום- נא להמשיך בירור ע"י ביופסיה. אני עוד שנייה קורע שערות מהלחץ...מה דעתך?!?! מה עושים?!!!

22/03/2015 | 13:07 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום לך זה אך טבעי שתהייה מודאג - הלכת לבדיקה עקב הטרדה אחת ונמצאה בעיה אחרת . לא נראה שהן קשורות אלא ממצא אקרעי בכל אופן באם רופא אחד המליץ על בדיקה קשה לאחר להגיד לא אזי נאזר בסבלנות עד לאחר הבדיקה

מנהל פורום כירורגיה