דבק ביולוגי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

08/03/2015 | 11:51 | מאת: מוריה

שלום ד"ר ספוליאנסקי אני תלמידת כתה ה' חוקרת על הדבק הביולוגי. אני יודעת שברוב הניתוחים תופרים בחוט נילון או חוט נמס או משתמשים בקליפסים. שמעתי שכיום משתמשים גם בדבק ביולוגי. באילו מקרים משתמשים בדבק ביולוגי? מדוע קוראים לדבק דבק ביולוגי?ממה מורכב הדבק הביולוגי? האם הדבק מספיק חזק כדי לחבר בין חלקי הבשר לאחר ניתוח? האם לדבק הביולוגי יש חומרים אלרגניים או תופעות לוואי? האם יש תוקף לדבק הביולוגי? האם יש שימושים נוספים לדבק הביולוגי ? אודה לך מראש על התשובות שיעזרו לי מאד לעבודת החקר מוריה

12/03/2015 | 10:57 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום מוריה אכן ברפואה היום משתמשים באמצעים נוספים לחיבור רקמות . יש דבק אקרילי ויש דבק ביולוגי ויש דבקים נוספים לכל יצרן שם משלו . אתחיל מהסוף - השימוש בדבק הוא רב החל מדבק "3 שניות " עבור לרפואת שיניים וכלה בתיקון משקפיים . תוקף הדבק בהתאם להוראות היצרן כמו לכל דבק אחר אחרגיה יכולה להופיע כמו לכל גורם אלרגני אחר הדבק מספיק חזק . משתמשים בדבק במקומות בהם התפיר קשה או לא מספקת . בהצלחה בעבודה

מנהל פורום כירורגיה