תודה לכם מלאכים. וסליחה על האורך

דיון מתוך פורום  כירורגיה

23/02/2015 | 21:43 | מאת: רות

אני קצת מרגישה חסרת אונים. אני בת 30 אם לשניים כשהטן בן שבע וחצי וכעת בשבוע 36 להריון. בשלש שנים האחרונות אני הלכתי מספר פעמים לבדיקות שד בעקבות גושים, כידוע בשל גילי הצעיר לא ממש התרגשו. אבל בכל זאת שלחו אותי לביופסיה שגילתה בשד שמאל פיברואדנומה. בשבועות האחרונים הרגשתי גוש בבית השחי ושוב ניגשתי לUS שד ואלה התוצאות. רקמת שד צפופה דיפוזית. שד שמאל : בשעה 12:00 הודגמה פיברואדנומה בגודל עד 11 מ"מ, ללא שינוי עברה ביופסיה ב2013 . בשעה 10:00 הודגם גוש אובלי מעט היפואקוגני , במבה אחיד גבולות חדים בגודל עד 12 מ"מ, נראה כ -פיברואדנומה,מעט גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת. בבית השחי השמאלי הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת עד 15 מ"מ, במבנה עם הסננה שומנית. שד ימין : אין עדות לממצאים סולידיים בשד. בשעה 6:00 הודגמה ציסטה בודדת בגודל עד 4 מ"מ. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי הימני. הודגמה בלוטת ימפה בבית השחי בגודל עד 8 מ"מ,במבנה תקין. באזור תת אקסילרי הודגמה בלוטת לימפה בגודל עד 10 מ"מ, לא נראת מוסננת.. הרופא הבודק תולה הכל בהורמונים של ההריון שאלתי העיקרית מהו הסננה שומנית? לטובה או הפוך??? האם עלי לעזוב ולהפסיק לשמוע על החברות שבסוף גילו או שיש איזה המלצה. תודה מראש.

26/02/2015 | 09:19 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום רות הבדיקה תקינה . אך אין זה אומר שלא להיות בביקורת ומעקב

מנהל פורום כירורגיה