לחוצה מאוד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

11/02/2015 | 20:08 | מאת: אירה

שלום רב, לאחר ניתוח קיסרי לפני 10 חודשים סבלתי מטחורים. מידי פעם דימומים. הטחורים יוצאים החוצהפיסורה, ציאות ונכנסות פנימה לאחר מכן. לפני שבוע התחילו דימומים מהרקטום. ביקרתי אצל דר' בן אהרון אוריאל שהבחין בצניחת טחורים פנימים ופיסורה. לאחר כמה ימים עקב דימומים שחזרו ביקרתי אצל דר" ברגן יעקב שביצע בדיקת רקטוסקופיה ואמר שלא רואה פיסורה, יש טחורים בדרגה 2-3 אך לא רואה שהם מדממים. בגלל שסבתא שלי עברה לפני כמה שנים קולונוסקופיה עם הסרת פוליפ שפיר, הוא הפנה אותי לרופא גסטרו בשאלה של ביצוע קולונוסקופיה. אני בלחץ נוראי, ממש לא מתפקדת. איך יכול להיות שרופא אחד מבחין צניחת טחורים ופיסורה ורופא אחר אומר משהו אחר. האם יש צורך בביצוע קולונוסקופיה? ואם בגיל שלי יש סיכוי לסרטן מעי? תודה רבה.

12/02/2015 | 11:39 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום אירה אין כל רע בקולונוסקופיה . לגבי השוני בהגדרות הרופאים למצב - תלוי באיזה שלב את נבדקת באם לאחר יציאה אובסמוך לה מצב הטחורים שונה מאשר זמן רב לאחר יציאה

מנהל פורום כירורגיה