בלוטות לימפה מוגדלות אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/01/2015 | 19:15 | מאת: נטע

שלום, בת 39, לפני כחודשיים עברתי ניתוח לכריתת רחם בגישה לפרוסקופית עקב מיומות. בשלושה שבועות האחרונים סובלת מכאבים חוזרים ונשנים (באים והולכים) באיזור המפשעות. בדיקת אולטרסאונד שעשיתי לפני כשבוע הראתה בלוטות לימפה מוגדלות. רציתי לדעת מה זה אומר, הבנתי שזה קשור לניתוח שעברתי אבל לא הבנתי בדיוק. רוצה גם לציין שבשלושה שבועות האלו מאז שהתחילו הכאבים החזקים מדי פעם חיממתי את האיזור עם בקבוק חם מתוך מחשבה שזה יעזור. האם זה באמת בסדר לחמם או שזה עשוי להזיק? ואם עלול להזיק, האם שווה לעשות בדיקה חוזרת כדי לוודא שהחימום לא גרם נזק?

29/01/2015 | 09:17 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום נטע בלוטות מוגדלות מעידות על תגובת הגוף לגורם זר [ בדכ ] זיהומים או חבלות או גם ניתוחים . לאחר זמן מה הנפיחות יורדת . אין צורך בחימום יש צורך במעקב

מנהל פורום כירורגיה