בקע נדיר

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/01/2015 | 18:10 | מאת: דני

שלום בן כ 45. בסה"כ בריא פרט לאסתמה. רזה כ 54 ק"ג גובה 1.80 ואחרי ירידת 5 קילו לפני שנה שנעצרה באחרונה. כל בדיקות הדם תקינות חשד לקרוהן קל. מזה כמה שנים אחת לכמה חודשים יש "מאורע" שבו פתאום יוצאת בליטה קטנה ורגישה במפשעה בצד שמאל ממש מתחת לעצם הפוביס וברום שק האשכים. זה יוצא לכ 30 דקות ובזמן הזה אין לי אפשרות לדחוף את הבליטה חזרה והיא רגישה מאוד למגע. לעתים בזמן שזה יוצא אני מרגיש קצת כאב בתוך פרק הירך או בירך השמאלי. בזמן שזה בולט אין לי בחילה או חום או כאב בטן אבל יש תחושה של מצב מלחיץ. אציין שזה בד"כ יוצא לקראת צורך בפעילות מעי ונכנס חזרה בד"כ לאחר "יציאה" . בבדיקות של כמה כירורגים בשנים האחרונות בזמן "שגרה" כשזה בפנים לא נמצא ממצא במישוש. לא נבדקתי בזמן שזה "בחוץ" כי אי אפשר להספיק להגיע. US של האיזור כולל ולסלבה אין ממצא. בדיקת CT ו MRI של האגן ( כולל לחיצות ב MRI ) אין ממצא. ההדמיות נעשו על ידי טובי הרדיולוגים. כירורג אחד אמר: "תתעלם. חיה את חייך אם אין ממצא בהדמיה. סע טייל בעולם ותהנה". כירורג שני אמר :" התיאור שלך במיקום מדויק וזה תמיד קשור לפעילות מעי.היות ואין איברים שסתם יוצאים החוצה באגן לכן זה מתאים לבקע שיוצא ונכנס והמיקום מתאים לבקע אובטורטור. אמר שלא ניתן לראות את הבקע בהדמיה כשהבקע בפנים ואם זה היה בקע מסוג רגיל היו רואים זאת בהדמיה. היות וזה עלול להיות קטלני בחירום המליץ דחוף על לפרוסקופיה ולשים רשת. 1. מה דעתך? האם יש היגיון לעשות לפרוסקופיה ולשים רשת ? אני חושש מניתוח גם אם הוא "פשוט" והבנתי שעלולים להיות סיכונים של כאב כרוני ועוד. הייתי מעדיף לעלות במשקל לפני ניתוח. 2. עד כמה בקע זה מסוכן במצב שייכלא בחירום. אם אני בשנה הקרובה רק בישראל האם זה אכן עשרות אחוזים סכנה לתמותה או שגם בחירום הסיכון נמוך אם אני נגיש לבתי חולים תוך שעה שעתיים? עדיף לחיות את חיי ולקחת את הסיכון לכליאה? תודה רבה

18/01/2015 | 13:10 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום דני שמעת עד עתה מספר דעות כך שאין דעה אחת חד משמעית מה לעשות .. אין לי תשובה מוחלטת טובה עבורך

מנהל פורום כירורגיה