אולטרסאונד דופן בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

08/01/2015 | 09:37 | מאת: מלכה

אבקש לקבל הסבר אני מודאגת אימי כבת 70 עשתה ניתוח פנדציט לפני 30 שנה לפני כחודש היה לה אדום והפרשה מוגלתית אמרו שזה אבססט שתתה אנטיביוטיקה ושמה משחה אנטיביוטית עכשיו יש מעט הפרשה אדום עבר בצילום אולטרסאטנד שהתמקדה באזור הצלקת הניתוחית מימין ונעשתה במנוחה ולאחר מאמץ נרשם:בחלק השמאלי של הצלקת הניתוחית הודגם ממצא ציסטי בלתי צלול באורך 3.9 ס"מ עומק 2 ס"מ היכול להתאים להצטברות נוזל ד"ר מה זה בבקשה? האם זה לא גדול? האם זה מסוכן?מה זה הנוזל והאם הציסטה תעלם?ומה זה בלתי צלול? האם יש לזה טיפול?אנטיביוטיקה שתתהרק 7 ימים ומשחה מורחת כשבועים ויותר ומכסה אותו בפד בנוסף רשום בסריקת האזורים המכוונים ללא עדות לקרע בשריר גושים או ממצאים חריגים אחרים מומלץ המשך טיפול לפי שיקול קליני .מה זה שיקול קליני? אנא תשובתך המהירה אימי בת 78 שנה תודה מלכה

08/01/2015 | 10:21 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום מלכה אין מקום לדאגה מדובר באבצס פשוט כנראה על תפר בניתוח . הטיפול הוא או אנטיביוטיקה או פתיחה וניקוז

מנהל פורום כירורגיה