ממצאי בדיקה על-קולית של בית השחי.

דיון מתוך פורום  כירורגיה

21/12/2014 | 13:23 | מאת: גלית

שלום רב, בעלי שרוי זמן מה במצב של חרדה. עקב כך ירד במשקל וסובל לאחרונה מהזעות לילה. לפני מס' ימים פנה לרופא וזה ערך לו בדיקה ומצא בלוטת לימפה מוגדלת בבית השחי בצד שמאל.(בעלי לא חש בה כלל). בעלי נשלח לבדיקות דם שיצאו תקינות (גם שקיעת הדם יצאה 4)ולאולטראסאונד. אלו ממצאי הבדיקה: באיזור בית השחי מצד שמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ- 1.1על 3.5 ס"מ, עם מרקם היפואקוגני ולא הומוגני, מרכז היפואקוגני ולא וסקולרי, גבולות מטושטשים. נא להמשיך בירור ע"י ביופסיה. באיזור בית השחי מצד ימין לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. עכשו, רמת החרדה ממש עלתה אצלו, מן הסתם. הייתי רוצה לשאול מה הממצאים הללו אומרים? הבנתי שתשובה מביופסיה זה עניין של שבוע- 10 ימים. תודה רבה, גלית.

21/12/2014 | 17:06 | מאת: גלית

רציתי להוסיף שהיינו היום אצל כירורג שביצע בדיקה ושלח את בעלי לביופסיה. לדבריו אין מה לדאוג זה הבלוטה זזה ואינה קשה.

מנהל פורום כירורגיה