מקרה "נדיר ומיוחד" כך אומרים הרופאים - עזרה דחופה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה

12/12/2014 | 16:21 | מאת: אלי

מראש מתנצל על הסיפור הארוך שאני הולך לכתוב , אבל הסיפור כל כך מסובך שאין דרך אחרת. אמא שלי בת 59 עברה מספר ניתוחים במהלך השנים האחרונות : 2001 – ניתוח בצד הנשי, כריתת רחם עקב שתי מיומות. 2004 – ניתוח הסרת פוליפים על המעיים הגס שבמהלו ביצעו כרית מעיי הגס (סרטן). מ 2011 מתחיל הסיפור: ב 2011 אמא שלי אושפזה עקב כאבים בבטן התחתונה , במעי שהתלווה עם חום גבוהה מאוד (39.3) , לאחר בדיקה בבית חולים שלא נציין את שמו הרופאים ראו שיש לה אבצס באזור המעיים , הותקן נקז על מנת לנקז את האבצס אך הנקז לא עזר והחום עדיין נשאר גבוהה. לאחר שראו שהנקז אינו עוזר החליטו לנתח אותה, לאחר שפתחו את אזור הבטן ניקזו את כל האבצס והתקינו שני נקזים חדשים. לאחר שראו שמצב השתפר החליטו להוריד את הנקזים כמובן שכל התהליך התלווה בשתיים אנטיביוטיקה עקב מציאת רובד של חיידקים ואמא שלי שוחררה הביתה. לאחר יום בלבד החום עלה שוב ל 39 כשאמא שלי בבית,ושוב לקחנו אותה לבית חולים. לאחר שהגיע לבית חולים הרופאים עשו לה ניתוח נוסף שוב לניקוז האבצס – לפי טענתם הם ראו פיסטולה במעיי הדק שסביבו יש גוש רקמות שגורם לאבצס, הם טענו שלא ניתן לנתח את האזור בגלל שאמא שלי עברה ניתוחים קודמים וכל הרקמות דבוקות וזה ניתוח מסוכן כי הם יכולים לפגוע לה במעיי הדק ובעורקים שעוברים באזור. כמובן שנלקחה דגימה של רקמות לצורך בדיקה סרטן , אך התשובות הגיעו שליליות וזה אכן לא סרטן. ב 2012 אותם התסמינים חזרו ואמא שלי אושפזה שוב באותו בית חולים כמו קודם לכן עם אותה הבעיה בדיוק, עברה שוב ניתוח לניקוז האבצסץ לאחר מכן טופלה על ידי אספקת חלבונים לתוך הוריד על מנת לתת לפיסטולה במעיי להסגר כך שהמעיי לא יעבוד כי אמא שלי הייתה בצום. כמו כן נלקחה דגמיה לביופסיה והשתובה הגיעה שלילית - זה לא סרטן. עכשיו ב 2014 הבעיה שוב חזרה! אמא שלי שוב אושפזה באותו בית החולים לאותם הרופאים שכבר מכירים אותה היטב . עכשיו בואו תנו לי להסביר משהו – הם טוענים בגלוי שהם לא יודעים איך לעזור לה וזה מקרה מאוד מיוחד שהם לא ראו כמוהו לאחר שיחות ארוכות איתם הוסבר לי בדיוק מה הבעיה אצלה. אז ככה : לפי טענתם באזור המעיי הדק בצד האחורי שלו הם רואים פיסטולה שככל הנראה גורמת לאבצס שתופס אצלה מרחב די גדול באזור המפסעה (ראיתי בעצמי ב – סיטי שביצעו לה) נוצרה מעטפת חזקה מאוד עקב חזרות נישנות של האבצס ששומר את האבצס כל הזמן באזור הזה ולא נותן לו להתפשט. האבצס הזה כך הם קוראים לו הוא אבצס שניתן לשלוט עליו על ידי ניקוזים אך הם לא יכולים להגיע לאזור ולטפל בבעיה כי הניתוח מרוכב מדי והם לא רוצים לקחת סיכון. עכשיו אמא שלי כבר חודשיים וחצי בבית חולים , נותחה שוב , הותקן נקז גדול שיצא דרכו המון מוגלה , הותקנו חלבונים ע מנת לתת לאותה פיסטולה להסגר וטיפול רב באנטיביוטיקה. לאחר שמצבה התשפר החליטו הרופאים להחליף את הנקז לקטן יותר מה שקרה מצבה שוב נהיה רעה כלומר האבצס לא מתנקז דרך הצינור הקטן. היא כבר חודשיים וחצי עם חום עולה ויורד רזתה 20 ק'ג ומצבה לא משתפר. אנחנו פשוט לא יודעים מה לעשות ללכת לבית חולים אחר זה בטוח לא פתרון כי פה כבר מכירים את הבעי שלה ואנחנו מפחדים מנסיונות חדשים כי מבחינה נפשית היא כבר מתחילה להשבר כי כבר קרוב ל 4 שנים היא נמצאת עם אותה הבעיה שפשוט הורסת אותה לאט לאט. אנחנו כבר מוכנים ללכת לטיפול פרטי ולשלם רק שמישהו יתן לה פתרון בנושא בסך הכל כל האיברים שלה נבדקו והיא בריאה והאבצס והפסיטולה הבעייתית הזאת הורסים לה את החיים. נשמח לכל עזרה , הפניה למקום הנכון לרופאה הנכון לכל תמיכה אפשרית אנחנו מחפשים פתרון. תודה וסליחה מראש על הסיפור הארוך.

14/12/2014 | 11:59 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום אלי אכן בעיה . אפשרות אחת לטיפול היא הוצאת מעי אל מחוץ לדופן הבטן [אילאוסטומיה]ולתת "לנוח " לאזור הפיסטוה תוך כדי ניקוז עד שהאבצס יתנקז והפיסטולה תסגר ולאחר מכן [ מספר חודשים ] לסגור את האילאוסטומיה - כמובן שזו אפשרות תאורטית מבלי לראות הצילומים ולדעת מה המצב בחלל הבטן

14/12/2014 | 13:17 | מאת: אלי

ככל הנראה יא אפשר יהיה לבצע את זה כי הרופאים טוענים שכל האזור דבוק ואם אנסו לבצע ניתוח או טיפול כלשהו היא יכולה לאבד את המעיים כי סביב הפיסטולה הם רואים גידול כלשהו שהם לא יכולים להגיע אליו. השאלה שלי האם אתה יכול להפנות אותי למומחה טוב בתחום אנחנו מעוניינים לטפל בה באופן פרטי. אשמח לכל עזרה אפשרית.

מנהל פורום כירורגיה