החדרת port-a-cath

דיון מתוך פורום  כירורגיה

12/12/2014 | 13:53 | מאת: אלון

שלום רב, אני בן 27, מטופל מזה 24 שנים בהזנה תוך-ורידית TPN עקב בעיית ספיגה נדירה בשם Microvillous atrophy. מזה כ-8 שנים אני משתמש בהתקן port-a-cath בחזה, המתאים לי בשל תדירות השימוש הנמוכה שלי והצורך המועט יחסית בתחזוקה והנוחות בו. ביום ראשון האחרון הוצא לי הפורט מצד ימין בחזה עקב תרביות חיוביות ממנו בחיידק. אתמול (חמישי 11.12) נעשה ניסיון להחדרת לי פורט חדש בחזה בצד שמאל לוריד הסובקלוויאן תחת הרדמה כללית. הניתוח לא צלח לאחר ניסיונות חוזרים לקדם גיד לתוך הוריד שכשלו ככל הנראה עקב החדרות חוזרות של פורטים והיקמנים בעבר ויש עדות לפיברוזיס, כך לדברי הכירורגים. רציתי לשאול האם יש שיטות נוספות או ורידים נוספים להחדרת הצנתר הזה? האם זה אומר שלא אוכל להשתמש יותר בפורט לעולם לאחר ששינה את איכות חיי מן הקצה אל הקצה? האם יש טיפול לפיברוזיס או דרך להדיר את הצנתר על אף זאת? הניתוח בוצע בבית החולים רמב"ם אולם כעת אני מחפש אופציות נוספות לביצוע הפרוצדורה בבתי חולים נוספים ואשמח גם להפנייה למומחים בנושא. בתודה רבה מראש

14/12/2014 | 11:53 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום אלון . אמנם זה לא מקובל אבל אפשר להשתמש בורידים אחרים . אינני יודע באיזה מחלקות עושים זאת רצוי שתשוחח על כך עם המרפאה ברמבם

מנהל פורום כירורגיה