אילת

דיון מתוך פורום  כירורגיה

30/10/2014 | 12:23 | מאת: אמיר

שלום, אני בן 36 בריא לפני כחודש הרגשתי כאב חזק בבטן עליונה, הכאב ירד עם הימים משום שאני הפחתתי באוכל והרופא משפחה אמר שזה יכול להיות ווירוס, לאחר שבוע הכאב חזר והחמיר יותר מכיוון שאכלתי על האש יומיים ברצף, הלכתי לרופא משפחה אחר ומסר לי שיכול להיות שמדובר בחיידק או אולקוס,הכאב התחזק עד שהגעתי לבית חולים כרמל ושם נמסר לי שיש לי דלקת בלבלב ערכי ליפאז 550 ועמילאז 250 ללא אבנים בכיס המרה ואנני שותה אלכוהול, אובחנתי עם פנקריטיטס לא ביליארית, אושפזתי בבית חולים למשך יומיים עם אינפוזיה ומשככי כאבים ,ביום השני התחילו להאכיל אותי דל שומן ועדיין היו כאבים קלים ושלחו אותי הביתה, הכאבים שמרו על יציבות ואותו חוזק אך לא נעלמו,ולכן התחלתי צום עם שתייה בלבד ללא אוכל מוצק .לפני שבועיים עשיתי בדיקת דם ערך ליפאז היה 135 ועמילאז 55, אך בשבוע שעבר אשתי עשתה מרק עם בשרים ולאחר שתיית המרק הכאבים חזרו והתחזקו ויום למחרת עשיתי בדיקת דם והיתה עלייה בליפאז ל 382 .לכן שוב חזרתי לצום המוחלט(רק מים) והיום עשיתי בדיקת דם וליפאז היה 200. לציין לפני כחודש בתחילת הכאבים היו רק כאבי בטן, לאחר מכן התחילו דקירות שורפות בשכמה השמאלית ומתחת לבית שחי, בשבוע האחרון הכאבים נהיו ממש חגורה שלמה סביב כל הגב והבטן, בנוסף לא נוח לי לשבת על כסא (מול מחשב למשל) ולהתכופף, הכאבים חלשים בבוקר ומתחזקים במשך היום למרות שאני בצום(רק מים). כל בדיקות הדם, אולטרא-סאונד ורנטגן היו בסדר, אני אמור לעשות בדיקת MRI/CT עדיין ממתין לאישור הקופה לMRI. שאלתי היא כזאת עד מתי אני אמשיך לסבול מכאבי ההגב והבטן ועד מתי אני אהיה בצום ? והאם זה נורמלי שלאחר שבועיים משחרור מבית חולים עדיין יש לי כאבים(לא חזקים) בגב עם אי נוחות בבטן עליונה ? ואיך אפשר לדעת שמדובר בדלקת לבלב חדה ופעם ראשונה אצלי ולשלול שזו דלקת לבלב כרונית ורק עכשיו הרגשתי את הכאבים ?

02/11/2014 | 16:35 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום אמיר המיחושים יכולים להיות מספר שבועות . ממליץ על בדיקת סיטי בהקדם . פנה לרופא המשפחה

מנהל פורום כירורגיה