זונדה ופג

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/10/2014 | 16:38 | מאת: בנימין

שלום האם יש מגבלת זמן בשימוש בהאכלה בזונדה? מאושפז שמקבל הזנה (לפני כן אכל מהפה עם מזרק) דרך זונדה מזה כשלוש חודשים. ככל הנראה לא צפוי לחזור לאכול מהפה, והתוכנית בהמשך היא להאכלה דרך פג. הבנתי שלא ניתן לבצע הפג בעת האשפוז מאחר והמצב הכללי/זיהומי לא יציב. כמה זמן אפשר למשוך עם הזונדה? מה הסיכונים שבזה? והאם יש מקרים שמבצעים את הפרוצדורה גם בחולה עם זיהום? תודה

23/10/2014 | 11:25 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום בנימין תלוי , תלוי, תלוי בהרבה גורמים . קודם כל באם ברור שאכילה מהפה לא תהייה בזמן הקרוב עדייף פג . ואם כב פג אז מה שיותר מהר עדיף . דבר שני באם יש זונדה עדיף זונדה מסיליקון . - פחות מצרציה -

23/10/2014 | 23:47 | מאת: בנימין

שלום איזה רופא מבצע את הפרוצדורה הזו? כירורג? גסטרו? זה נעשה בהרדמה כללית? טשטוש? כמה זמן זה לוקח? והאם נדרש אשפוז במקרה של חולה מבוגר? מבחינת הסיכון לאספירציות, מה הייתרונות (או החסרונות אם ישנן) של זה מול האכלה בזונדה? ושאלה לסיום, קראתי בכמה מקומות את המשפט הבא שקצת הפתיע אותי: "חד עם זאת, נמצא כי באוכלוסיות מטופלים מסוימות השימוש בצינור הזנה אינו אמצעי יעיל, המשנה את מהלך המחלה. כך, אצל חולי שיטיון מתקדם (דמנציה) נמצא כי קיים שיעור תמותה גבוה מאד, בממוצע של 33% מן המטופלים, ב-30 הימים הראשונים לאחר החדרת הגסטרוסטום. הגורמים העיקריים המנבאים את שיעור התמותה הם גיל (מעל 75 שנה), אשפוז בעקבות מחלה חריפה, אספירציה (שאיפת חלקי מזון לריאות), דלקת ראות ודלקת בדרכי השתן. " האם זה מסוכן יותר מאשר זונדה? ? ? מדוע? תודה

מנהל פורום כירורגיה