ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

23/10/2014 | 18:37 | מאת: ענת

שלום רב, שאלתי נוגעת לכירורגית שד. כירורג השד שלי שולח אותי מידי שנתיים לממוגרפיה. אני בת 42 ללא היסטוריה משפחתית. ידוע לי שהנוהל הוא לשלוח מידי שנתיים מגיל 50. כששאלתיו, נעניתי שמדיניות משרד הבריאות מיושנת ויש להיבדק כל שנתיים כבר מגיל 40 ושכך זה בארה"ב. האם מומלץ לפעול לפי המלצת הכירורג או לפי המלצת משרד הבריאות? אני מעדיפה לא להיחשף לקרינה מיותרת. אשמח לחוות דעתך. תודה.

26/10/2014 | 12:51 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום ענת נכון .יש מקומות ששלוחים לממו סקר מגיל 40 [ גם קופת חולים מאוחדת בארץ ] ההתויה של משרד הבריאות והאגודה למלחמה בסרטן היא אישה ללא גורמי סיכון - ממוגרפיה סקר מגיל 50

מנהל פורום כירורגיה