נפיחות בצלקת מניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/10/2014 | 22:55 | מאת: ש.ש

שלום לפני כשנה ועשרה חודשים עברתי ניתוח קיסרי )חירום, לאחר עליית דופק העוברית(. אחרי הניתוח הסירו לי את הסיכות והצלקת החלימה ללא בעיות. לפני מס' ימים גיליתי כי חלק קטן מהצלקת, בקצה, נפוח, קצת כהה (נראה כמו שטף דם קטן מתחת לצלקת) ואדמומיות קלה מסביב. ללא כאבים, למעט מיחושים קלים וללא חום עד כה. היום פניתי לרופאה כירורגית שאמרה לי שכנראה התפר עומד להיפתח ושקורה לפעמים שתפרים נודדים. היא רשמה לי משחת איכטמול ואמרה שאם התפר יפתח לנקות ולמרוח פולידין. אחרי שיצאתי ממנה עלו אצלי מס' שאלות שאשמח אם תוכל לענות לי עליהן- 1. מה זאת אומרת תפר? חוט? חשבתי שהצלקת היא רקמת עור.. 2. האם ישנה סכנה שתפר כזה ינדוד גם לתוך הגוף? האם בתפר נודד ישנה סכנה כלשהיא? בתודה מראש ש.ש

23/10/2014 | 09:32 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום לך את דופן הבטן סוגרים בשכבות עי חוטים .לעיתים [ לא תכוף] חוט מזדהם ויש נטיה ליצרת אבצס מקומי קטן ואז החוט יוצא . לא נודד בגוף

מנהל פורום כירורגיה