בקע-קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/10/2014 | 13:44 | מאת: נתן

אני בן 56 לפני חצי שנה אובחן אצלי בקע מיפשעתי קטן ימני בעוד זמן מה אצטרך לעבור קולונוסקופיה, כביקורת שנעשית לי ,כל 5 שנים, האם אחד קשןר ,משפיע או מיתנגש בשני?,מה רצוי לבצע קודם? האם רצוי לבצע קולונוסקופיה ואחר כך לגשת ל תיקון הבקע, או אולי קודם הניתוח ואחר כך הקולונוסקופיה? האם קולונוסקופיה לאחר ניתוח בקע, עלולה "לקלקל" את תוצאת הניתוח? תודה

23/10/2014 | 08:33 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום נתן לא שייך בדרך כלל רצוי לעשות את הקולונוסקופיה - קודם

מנהל פורום כירורגיה