אולטרה סאונד ושאלה כירוגית.

דיון מתוך פורום  כירורגיה

11/09/2014 | 15:19 | מאת: רז

טוב, אז לפני חצי שנה נדמה לי הבחנתי ב ''גוש'', קטנטן מעל מותן ימין, בין הגב למותן, היה אפשר למשש אותו קצת. ללא כאבים, לא מפריע לא כלום. הלכתי לרופאת משפחה, שהפנתה אותי לאולטרה סאונד. זה לקח זמן קצר, שאלתי את זאת שעשתה לי את האולטרה סאונד מה זה, היא אמרה שזה שום דבר, בלוטת לימפה, ולא שום דבר. בכול מקרה, זה נבדק כבר באותו יום, והם לא התקשרו אלי, אז אני התקשרתי אליהם לבדוק מה קורה, ואחת מהם ענתה לי שכשיש משהו רציני הם מתקשרים באותו רגע, אז כמובן שנרגעתי. הגעתי לפרופסור בכירוגיה, והוא מישש, ראה את התוצאה של האולטרה סאונד, והוא לא אמר לי מה זה, הוא ראה שזה בלוטת לימפה, את האמת היה לו פרצוף מופתע, אולי כי הוא התרשם אחרת מהגודל (כי שהוא מישש הוא חשב שזה דבר ממש ממש ממש קטן, אבל לא בטוח שזאת הסיבה) לא משנה בכול מקרה.. הוא בדק אם יש בעוד מקומות, אמר קצת בבית שחי, ושבגלל שאני שאלתי אותו אם זה חס וחלילה משהו רציני או סרטן, הוא אמר לי מה פתאום, ושזה לא גידול, ושאני יכול להפסיק לדאוג ולחייך כי זה ממש לא סרטן, ואמר לי פשוט לבוא עוד חודש .. יש לי שאלות. באולטרה סאונד כבר רשום אם זה סרטן חס וחלילה? (למי שיש). לרופא כירוג מותר לא להגיד את האמת או חשש ? (אני היפוכונדר) למה לדעתך הוא רצה לקבוע תור לעוד חודש? (גם שהיה לי פיסורה הוא עשה אותו דבר), זה משהו שכולכם עושים. זה בסדר? לא מסמל על משהו רע? אני היפוכונדר רציני, ואני חושש שהוא לא אמר לי את האמת, או שבאולטרה סאונד היה רשום משהו מסוכן שהוא לא אמר.

14/09/2014 | 14:28 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום רז האפשרויות ששאלת הם כן ולא . בכדי לדעת מה יש לך רצוי להוציא את הגוש

מנהל פורום כירורגיה