אפשרות לדחיית טיפול

דיון מתוך פורום  כירורגיה

25/08/2014 | 20:44 | מאת: שםבדוי

שלום, נבדקתי אצל כירורג ואובחן אצלי pilonidal sinus, והטיפול שניתן לי הוא אנטיביוטיקה amoxiclav לשבעה ימים, ובסופם אני אמור לעבור ניתוח להסרה של ציסטה. כששאלתי על זמן ההחלמה, הוא העריך שכשבועיים. אני אמור בעוד כשלושה שבועות לטוס לחופשה בחו"ל לעשרה ימים. שאלתי היא - האם אפשרי/בעייתי לדחות את הניתוח לאחרי הטיסה, או שכדאי שאעבור אותו בהקדם, והאם יש אפשרות לסיבוך שגרר מעבר לשבועיים? תודה

27/08/2014 | 20:41 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום לך תלוי תלוי . בתלוי במצב האזור . תלוי בטכניקה הניתוחית . רצוי מאוד שתשאל את הרופא המנתח . לו אני הייתי מנתח - לא היית נוסע לחול אחרי הניתוח

03/09/2014 | 14:55 | מאת: גיל

ז"א אלא אם יש לך שם זיהום או משהו שממש מצריך ניתוח דחוף אז תמתין ואחרי הטיול תעבור אותו. אני הסתובבתי בלי שידעתי במשך כמה חודשים עם המצב הזה עד שהבנתי שיש לי את זה ועשיתי ניתוח.. בכל מקרה, אין סיכוי שהמקום יחלים בשבועיים.. זה במקרה הטוב חודשיים-שלושה ובמקרה הרע כמו באזור השנה (ניסיון אישי, עשיתי לפני 9 חודשים וזה עוד לא החלים לגמרי). לא שאני רופא אבל אתה יודע.. אין חכם כבעל ניסיון והאמת היא שקראתי גם בהמון פורומים מחו"ל ולא נתקלתי אפילו במישהו אחד שהחלים לגמרי תוך פחות מחודש וחצי-חודשיים ככה וגם הם נדירים.. לא רק שלא מחלימים, המקום עדיין די כואב בחודש הראשון ומדמם המון.

מנהל פורום כירורגיה