כאב ותחושת לחץ בבטן ימין עליונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/08/2014 | 17:20 | מאת: אופיר

אני בן 27, בריא בכלליות, לא מעשן או לוקח תרופות. לפני כשלושה חודשים החלו כאבים ובעיקר תחושת לחץ פנימי בבטן ימין עליונה בדיוק מתחת לקו הצלעות. הכאב מלווה לעיתים בתחושת בחילה קלה. התחושה הינה קבועה כאשר ישנם ימים שזה יותר חריף וימים בהם פחות מורגש. שמתי לב כי הלחץ והכאב מוגברים כאשר אני יושב ב90 מעלות ומוקלים כאשר אני נוטה קדימה או אחורה למצב שכיבה. כמו כן, הכאב מוגבר כאשר אני מנפח את הבטן באוויר וכאשר אני צריך לשירותים והבטן מלאה בצואה הלחץ והכאב גם כן מתגברים. אין חום, אין קשיי בליעה, אכילה ושתייה של מזון שומני לא משפיעים על התחושה, אין חוסר תיאבון, לא מקיא, יציאות ללא סימן לבעיה. עברתי את הבדיקות הבאות: מישוש הבטן- רכה, לא קשה. בדיקת דם כללית ובדיקת תפקודי כבד- יצאו תקינים. בדיקת צואה לטפילים ולאנטרופתוגנים- יצא שלילי. X2 בדיקות אולטר סאונד בטן פנימית- הכל תקין (מלבד הגדלה קלה של הטחול), אין אינדיקציה לאבנים, איברים בגודל תקין ומרקם אחיד. לאחר ביקור אצל רופא גסטרו עם הממצאים עד כה, טען שאינו רואה סימן לבעיה ואולי מדובר בפגיעה בדופן הבטן (אני ספורטאי המתאמן קבוע בהרמת משקולות וריצה). נשלחתי לבדיקת אולטרא סאונד דופן הבטן- תקין, אין סימן לפגיעה שרירית. כעת נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לבדיקה ע"י רופא כירורג וכנראה שאצטרך לעשות צילום CT בטן (שאותו אני לא שש לעשות בשל הסיכון מרמת הקרינה הגבוהה). מאוד מודאג ומדוכא שכן למרות שנשללו החשודים המידיים, הרופאים אובדי עצות. אין כרגע שום כיוון לאיבחון הבעיה והכאב עודנו קיים ולא חולף. אשמח ואודה מאוד לכל המלצה מה עליי לעשות כעת או כל כיוון שאולי לא נלקח בחשבון ויש לבדוק. תודה מראש על זמנך ועזרתך, אופיר

21/08/2014 | 10:29 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום אופיר רצוי גם בדיקת גסטרו סקופיה וקולונוסקופיה לפני בדיקת סיטי

מנהל פורום כירורגיה