ניתוח אפנדציט בשבוע 14

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/07/2014 | 18:29 | מאת: שירי

שלום רב, הריון שני .הריון ראשון תקין . שבוע 13 התחלתי להרגיש לחצים בבטן העליונה והתחתונה .ניסו לבדוק באולטראסאונד ,תרבית שתן,בדיקות דם הכל יצא תקין. בשבוע 14 נתקפתי יום אחד בכאבי תופת בצד ימים,כל הגוף התקשה וזעקתי מכאבים. הובהלתי למיון ושם רק לאחר כמה ימים מכיוון שלא ראו כלום בבדיקות ובאולטראסאונד ראו נוזל מעל הרחם בבטן. הכניסו אותי ללפרוסקופיה. לאחר הניתוח הוסבר לי שכל הבטן הייתה מלאה מוגלה והדבקויות מאבסצט של התוספתן ומכיוון שהכל היה מודלק לא יכלו להוציא את התוספתן רק ניקזו מה שיכלו מהמוגלה והשאירו נקז בבטן לניקוזו. מאז אני מקבלת עירויים של אנטיביוטיקה לוריד ומתחיל להיות שיפור . מה המשך הטיפול בנל? ישנה אפשרות שלא אצטרך יותר לעבור ניתוח אפנדציט ובזכות טיפול אמטיביוטי הכל ירגע ? או שאצטרך בעתיד לעבור את הניתוח ? ישנה אפשרות שחלילה במהלך ההריון זה יפרוץ שוב ? אני בתקווה שלא אצטרך לעבור שוב ניתוח . תודה רבה .

29/07/2014 | 10:27 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום שירי אין תשובה חד משמעית לשאלותייך . לאחר הלידה יהייה צורך בבדיקות נוספות ואז להחליט באם לנתח את התוספתן או לא

מנהל פורום כירורגיה