פעילות לאחר ניתוח לתיקון בקע

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/04/2014 | 10:54 | מאת: אלי

שלום רב עברתי לפני כשבועיים ניתוח לתיקון בקע דו צדדי בשיטה הלפרוסקופית. להבנתי, בשיטה זו מונחת הרשת בצד הפנימי של הבטן כמעיין "טלאי פנימי". האם אני יכול לחזור כבר עתה לעבודתי שכוללת הרמת משקל? (לכאורה העלאת הלחץ התוך ביטני אמורה אף להצמיד טוב יותר את הרשת לפגם בדופן הבטן - טענה נכונה או שגויה). כמו כן, מה אחוז הישנות הבקע לאחר ניתוח בשיטה זו והאם הוא קטן ביחס לשיטה הפתוחה? אם קיימת הישנות של הבקע, האם ניתוח התיקון החוזר חייב להיעשות בשיטה הפתוחה? האם סדרה של שיעולים חזקים או התעטשויות עלולה לגרום להישנות של הבקע? תודתי מסורה לך מראש על זמנך ותשובותייך

04/05/2014 | 16:28 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום אלי ההמלצה לחזרה לפעילות רגילה היא בין 3 ל6 שבועות . באם מדובר בעבודה פיזית הרי ש6 שבועות - זמן סביר אחוז ההשנות בשיטה הלפרוסקופית גדול יותר מהשיטה הרגילה בבקע חוזר השיטה הניתוחית הטובה היא הפתוחה

מנהל פורום כירורגיה