** ניתוח בקע שרעפתי **

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/04/2014 | 00:51 | מאת: שירה

שלום רב אני מעוניינת לשאול שאלה קצת מורכבת. יש לי תינוקת עם תסמונת דאון שעברה ניתוח VSD בהצלחה עקב הניתוח נוצר בקע שרעפתי ובמשך הזמן רוב המעיים נכלאו סביב הריאות. הדבר הביא לסיטורציות מתחת ל89 עם קושי קל בנשימה . התינוקת בת 10 חודשים ואושפזנו לניתוח. יש לי מספר שאלות. 1. הבת שלי חוברה למשקפי חמצן ויש לה וירוס אינפלואזה האם בגלל הוירוס יתכן וידחו לה את הניתוח ? האם מנתחים גם במקרה ויש וירוס ? האם זה משנה האם זה וירוס זה או אדנו וירוס לעניין הניתוח ? אני שואלת כי הרופאים עצמם עובדי עצות. האם במקרה שהסיטורציות ירדו והלחץ של החמצן יעלה , יסכן יותר אותה וירחיקה מהניתוח ? תודה

22/04/2014 | 10:59 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום שירה עם וירוס עדיף לחכות מספר ימים ולדחות הניתוח . מספר ימים של דחיה לא ישנו את המצב

מנהל פורום כירורגיה