ליפומה לא קלאסית

דיון מתוך פורום  כירורגיה

13/04/2014 | 17:08 | מאת: חיים

שלום, בבדיקת אולטראסאונד של בלט על המצח (תורשתי), רך למגע (לאחר ביקור אצל כירורג) התקבלה התשובה הבאה עבור הכירורג: הסיבה לבדיקה - גוש נמוש. איזור הבדיקה - איזור מצח מצד שמאל. תת עורי, הודגם תהליך היפר אקוגני ולא הומוגני עם גבולות מטושטשים לא וסקולארי בגודל 2 סמ על חצ סמ. הממצא יכול להתאים לליפומה. ממה שהבנתי היפר אקוגני ולא וסקולארי זה טוב ואופייני לגוש שומן. כמו כן נבדק שאין מגע עם העצם. מצד שני, אמרו לי שלא הומוגני וגבולות מטושטשים, לא אופייני לליפומה, אם כי לא כתוב בתוצאה שיש להמשיך לבדיקה קלינית נוספת. האם יש סיבה לדאגה לממאירות, או שמדובר בליפומה קלאסית? תודה מראש

19/04/2014 | 21:47 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום חיים לא מדובר בליפומה קלסית . לאחר ניתוח אפשר יהייה לדעת מה טיבה .

21/04/2014 | 12:23 | מאת: חיים

האם באמת יש מקום לחשש? בודאי שהדברים יובררו במסגרת ניתוח, אבל ייתכן שהכירורג יבחר גם לא לנתח. אמרו לי שבגלל שזה במצח מבנה העצמות והרקמות שם לא מאפשר גבולות ברורים והומוגניות... כיצד עלי לנהוג אם הכירורג לאחר קבלת התשובה הנ"ל יחליט שלא לנתח?

מנהל פורום כירורגיה