מציאת פיתרון לציפורן חודרנית בעייתית

דיון מתוך פורום  כירורגיה

01/08/2011 | 14:37 | מאת: אדם

שלום רב. אני סובל כבר המון זמן מציפורן חודרנית בבוהן. הייתי כבר מספר פעמים אצל כירוגים שגזרו פס בצד הציפורן וכך היה לי שקט מהציפורן לחודש חודשיים פלוס. באחד מהפעמים לצערי הכרוג הוציא לי את כל הציפורן בצורה לא טובה (ללא ידיעתי וללא הסכמתי, רק כאשר הורדתי את התחבושות חשחו עייני). לפני מספר חודשים כרוג אחר גזר לי שוב חלק מהציפורן (פס בצד הציפורן) ועד היום אני מקפיד להרים את הציפורן ולעקוב אחרי גדילתה בימים האחרונים יתחילו לי שוב כאבים בבוהן, מה שכמובן אומר שהחודרנית חזרה וכל הטיפול של הרמת הציפורן לא עבד. הציפורן קצרה ונכנסת מאוד נמוך לבשר ובצורה די מעוותת. גזרתי את אזור החודרנית ושלפתי חלק קטן מהציפורן (בעזרת אותם כלים שהכירוגים משתמשים כדי להוציא ציפורן חודרנית), אך את רוב הציפורן החודרת לא הצלחתי לשלוף מסיבה שהיא מאוד עמוקה (גם הכאב לא תרם להצלחת השליפה) לפי מה שראיתי בתוח רווח הציפורן והבשר, נראה כאילו כל הציפורן מהשורש גודלת בצורה קמורה לתוך הבשר. שאלתי היא האם התיאור שרשמתי ידוע ובאמת קיימת אפשרות שהציפורן גודלת בצורה הזאת (גודלת נמוך לתוח הבשר ובצורה קמורה). והאם במצב כזה הפיתרון הנכון ביותר הוא עיקור של חלק מהשורש, והיכן ניתן לעשות את הניתוח הזה (אם אפשר שזה יהיה דרך כללית או דרך אחזר מהמושלם). אני כבר ממש מיואש ולא יודע מה לעשות ואיך לגרום לחודרנית לא לחזור יותר. סביר להניח שכתוצאה של הסרת כל הציפורן בצורה הלא טובה על ידי אותו כירוג הביא לכל הסיבוך הזה שכן בעבר הייתי גוזר עם קטר את החודרנית וככה פטרתי את הכאב, מה שכמובן במצב של הציפורן כיום בלתי אפשרי ורלוונטי. תודה אדם

02/08/2011 | 09:28 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום אדם טיפול חוזר בציפורן חודרנית מהווה בעיה . כמובן שיש צורך בכריתה של שליש מהציפורן עם אותו אזור של השורש אך רצויה גם בנית תעלה חדשה . הכירורגים בקופות יודעים לעשות זאת

מנהל פורום כירורגיה