פרוקטולוגיה - אבסס ופיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/08/2008 | 10:00 | מאת: שלומית

לפני חודשיים וחצי סבלתי כאבים איומים באזור פי הטבעת הלכתי לפרוקטולוג דרך הקופה נאמר לי שיש לי פיסורה וטופלתי במשחה. כעבור חודש הלכתי למיון ונתחו אותי לניקוז אבסס. רופא הקופה אמר שיש פיסטולה ונתן לקבוע תור לניתוח. כעת כעבור חודש מהניתוח הייתי שוב במיון כי עדין יוצאת מוגלה ודם מלווה בכאבים עזים. בבדיקה נאמר לי שיש לי גם פיסורה (שוב). האם זה נורמלי הכאבים והמוגלה שעדין יוצאת והאם המשחה של הפיסורה לא עלולה לסתום את החור של ניקוז האבסס? מה לעשות אני מבולבלת מכל האבחנות, תודה הסובלת המיואשת.

20/08/2008 | 12:38 | מאת: ד"ר ספוליאנסקי

שלום שלומית . גם וגם וגם . גם אבצס וגם פיסטולה המוגלה וההפרשה דרך התעלה [פיסטולה ] וכן גם היוצרות של פיסורה . [ פצע ברירית ] . הפתרון - ניתוח

מנהל פורום כירורגיה