הגדרות של פצועים\קל\קשה\בנוני

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/03/2001 | 10:31 | מאת: דני

רציתי לדעת מה ההגדרות המדויקות של פצועים לפי דרגות: קל, בנוני, קשה, אנוש...?

04/03/2001 | 19:07 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום דני, אין ברשותי את ההגדרות המדויקות, אני מעריך כי זאת הערכה הניתנת על ידי רופא המעריך את מידת הסכנה לחייו של פצוע. פציעה קלה היא זו שאינה מצריכה התערבות ניתוחית. פציעה בינונית היא כזו המצריכה ניתוח אך אין סכנה לחייו של הפצוע. פציעה קשה - לרוב פצוע הדורש החיאה, וניתוח ויש מידה של סכנה לחייו פציעה אנושה היא כזו שיש סכנה ממשית לחיי הפצוע. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה