ציפורן חודרנית שממררת את החיים באופן כרוני

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/12/2004 | 20:14 | מאת: מתוסכלת

לפני שנה וחצי החלה אצלי בעיית הציפורן החודרנית. מאחר וכבר קרה לי לפני כן, לא התייחסתי באופן מיוחד - גזרתי בצורה ישרה בקצה והשריתי קצת את הרגל. אבל כלום לא עזר והציפורן הציקה יותר ויותר. כחודשיים אחר כך נסעתי לעבוד במחנה קיץ בארה"ב. שם הציפורן הציקה יותר ויותר (כל יום כל היום בנעלי ספורט סגורות בפעילות פיזית מוגברת). מאחר והייתי רחוקה מהבית ולא רציתי להסתבך עם טיפולים רפואיים יקרים באמריקה, לא הלכתי לרופא. כשהתחלתי לצלוע ממש האחות של המחנה הסתכלה על הרגל והמליצה על משחה אנטיביוטית. שמתי משחה, והדבר לא עזר. ואז החל הבשר של הבוהן לצמוח באופן בולט מעל הציפורן. כשהגעתי לארץ, אחרי ייסורים רבים - הכירורג הוציא לי את הציפורן - חתך לחצי והוציא בדיוק חצי. שלושה ימים לא יכולתי לזוז. שבוע לא יכולתי ממש לדרוך על הרגל בלי כאבים. לקח לי כשבוע וחצי עד שנגמרו הכאבים הרציניים, וכחודש עד ישכולתי לשים נעל. למזלי עוד היה חם ויכולתי פשוט ללכת עם נעליים פתוחות. כשמונה חודשים אחר כך - הציפורן שגדלה הגיעה לנקודה הבעייתית, וכאילו כלום - המשיכה לגדול הישר לתוך הבשר. מאחר ואני רוקדת, החלטתי לעשות הכל כדי שלא אצטרך להוציא את הציפורן שוב (שלא נדבר על הטראומה שזה גורם שרציתי למנוע מעצמי לעבור שוב). אמבטיות של מים רותחים כמה פעמים ביום, משחה אנטיביוטית, אמבטיות פולידין. אפילו הלכתי לפדיקוריסטית רפואית שנתנה לי שני סוגים שונים של חומרים (שאמורים להיות מתמציות טבעיות) לריכוך והמסת קצה הציפורן. כל פעם זה עזר ליום-יומיים וחזר להכאיב. לפני כשבועיים החלה להופיע שוב מוגלה, והשבוע החל הבשר לגדול שוב מעל הציפורן שמלחיץ אותי מאוד. ומה אני אגיד - זה פשוט כ-ו-א-ב. אני סטודנטית שגם עובדת וגם רוקדת, ואני ממש לא יכולה להרשות לעצמי עכשיו שבוע וחצי בבית, שלא נדבר על זה שחורף עכשיו ואני לא אוכל ללכת עם נעליים פתוחות. החלמה מניתוח הוצאת הציפורן יכולה להגיע עד חודש, ואני פשוט לא יכולה להפסיד שיעורי ריקוד לחודש. אני מתוסכלת כל כך, ומפחדת שגם אם אני אוציא שוב את הציפורן כשיגיע הקיץ - היא תגדל שוב כמו כלום לכיוון הלא נכון. איך אני נפטרת מהבעיה הנוראית הזו אני ממש מרגישה שזה הורס לי את החיים... סליחה על האריכות ותודה על תשומת הלב... מתוסכלת

23/12/2004 | 15:02 | מאת: דר' ספוליאנסקי

שלום לך . באם אין בררה וצריך לנתח אזי בניתוח הבא חיתוך שלךיש מהציפורן . צריבת השורש . תפירת השוליים ויצירת מסלול חדש לציפורן . באם אפשר לטפל בציפורן ללא ניתוח עדיף . אמבטיות ניקוי עם מברשת ,אלוורה וכו'

מנהל פורום כירורגיה